HomeZakelijk

Zakelijk

Gezond, leuk en goed geregeld

Fitter. Slimmer. Duurzamer. Werkend Nederland stapt op de elektrische fiets van de zaak.

1 op de 2 werknemers heeft interesse voor een
fietsplan.

Biedt jouw werkgever een fietsplan aan? Dan heb jij geluk! Een fiets behoort namelijk tot de meest favoriete secundaire arbeidsvoorwaarden! Met een fietsplan kun je een nieuwe (elektrische) fiets aanschaffen met belastingvoordeel. En dat voordeel is gemiddeld wel 40%. Geen tijdrovende administratieve rompslomp meer en het bijhouden van kilometers, maar een eenvoudige lage bijtelling van maar 7% maakt het mogelijk om uw e-bike zowel zakelijk als prive vrij te kunnen fietsen.

Fiets lease kan ook. Je droomfiets is nu binnen bereik.

Ben je al een tijdje aan het nadenken over een nieuwe elektrische fiets? Het is mogelijk om een e-bike te leasen.

E-bikes zijn niet goedkoop. Het kost al snel duizenden euro’s om zelf een e-bike te kopen. Maar met een zakelijke fietslease betaal je een vast maandbedrag voor jouw elektrische fiets, inclusief verzekering, service en onderhoud. Na de contracttermijn van 36 maanden mag je de fiets voor circa 15% van de aankoopprijs overnemen. Wil je de fiets toch niet overnemen, dan neemt de leasemaatschappij hem kosteloos van je terug. Je kan dan eventueel weer kiezen voor een andere.

Omdat je een leasefiets onbeperkt zakelijk én privé mag rijden, ziet de overheid dit als een stukje loon en natura en betaal je 7% bijtelling. Je mag namelijk de leasekosten van je bruto loon aftrekken of als zakelijke kostenpost rekenen. Hierdoor behaal je tot wel 35% fiscaal voordeel.

De voordelen.

Zie ook de site van onze partner Bizycles voor complete ontzorging en  dienstverlening op locatie.

  • 16/05/2020