Gezond, leuk en goed geregeld

Fietsplan.

1 op de 2 werknemers heeft interesse in een fietsplan.

Biedt jouw werkgever een fietsplan aan? Dan heb jij geluk! Een fiets behoort namelijk tot de meest favoriete secundaire arbeidsvoorwaarden! Met een fietsplan kun je een nieuwe (elektrische) fiets aanschaffen met belastingvoordeel. En dat voordeel is gemiddeld wel 40%. Geen tijdrovende administratieve rompslomp meer en het bijhouden van kilometers, maar een eenvoudige lage bijtelling van maar 7% maakt het mogelijk om uw e-bike zowel zakelijk als prive vrij te kunnen fietsen.

Fietslease kan ook. Je droomfiets is binnen bereik.

Ben je al een tijdje aan het nadenken over een nieuwe elektrische fiets? Het is mogelijk om een e-bike te leasen.

Een goede e-bike heeft een prijskaartje. En zelf een e-bike kopen is niet altijd gewenst. Maar met een zakelijke of private fietslease betaal je een vast maandbedrag voor jouw elektrische fiets, inclusief verzekering, service en onderhoud. Na de contracttermijn van 36 maanden mag je de fiets voor circa 20-30% van de aankoopprijs overnemen. Wil je de fiets toch niet overnemen, dan neemt de leasemaatschappij hem kostenloos van je terug. Je kan dan eventueel weer kiezen voor een andere.

Omdat je een leasefiets onbeperkt zakelijk én privé mag rijden, ziet de overheid dit als een stukje loon en natura en betaal je 7% bijtelling. Je mag namelijk de leasekosten van je bruto loon aftrekken of als zakelijke kostenpost rekenen. Hierdoor behaal je tot wel 35% fiscaal voordeel.

De voordelen.

Zie ook de site van onze partner Bizycles voor complete ontzorging en  dienstverlening op locatie.