HomeSpeed pedelecs

Speed pedelecs

"De speed pedelec is hét alternatief voor de auto, in en tussen de steden."

S-pedelec specialist tussen Den Haag, Rotterdam en Hoek van Holland.

Peter Smit Tweewielers heeft een regiofunctie voor wat betreft levering en onderhoud van speed pedelecs. Wij zijn RDW gecertificeerd, zetten speed pedelecs op kenteken en op naam. Wij voorzien je graag van informatie en advies. Kom langs voor een bezoekje aan onze showroom aan Westeinde 24 in Maassluis.

Wat is een speed pedelec?

Een speed pedelec, ook wel s-pedelec, high speed e-bike of speedbike genoemd, is een elektrische fiets met trapondersteuning die maximaal 45 kilometer per uur mag. In Nederland rijden er inmiddels zo’n 65.000 rond, en de speed pedelec ontwikkelt zich steeds meer als het ideale alternatieve vervoermiddel voor woon-werkverkeer tot ± 60 km., ter vervanging of aanvulling van de auto. Met de krachtige trapondersteuning rij je eenvoudig en razendsnel langs de files en drukte, zeker in de spits. 

King of the Road!

De stoere, zwaargebouwde s-pedelec geeft een geweldige kick, met zijn krachtige accelereratievermogen ben je in no-time op snelheid en zoef je eenvoudig langs het andere verkeer. Met de s-pedelec ben je echt de King of the Road! Aangekomen op je bestemming voel je je fit en productief. En aan het einde van de dag maak je die heerlijke snelle rit weer terug naar huis, terwijl je onderweg je gedachten kan verzetten. 

Waarom een speed pedelec?

De speed pedelec is helemaal anno nu! Je draagt bij aan het ontlasten van verkeer in en tussen de steden ben jij degene die zich vlot en op een zeer duurzame manier verplaatst, in tegenstelling tot de auto, die veel meer ruimte en (fossiele) energie nodig heeft. Je komt snel op je bestemmingen en bespaart tegelijkertijd: Geen files, benzine en wegenbelasting, minimaal onderhoud, niet meer zoeken naar een parkeerplek en geen parkeerkosten.

Regels en wetgeving

Voor de speed pedelec gelden dezelfde regels als voor bromfietsen, daarom moet je tenminste bromfietsrijbewijs “Am” hebben. Je rijdt op het bromfietspad en binnen de bebouwde kom rij je ermee op de rijbaan als er geen bromfietspad is. Je moet een goedgekeurde speed pedelec helm (NTA 8776 gecertificeerd) dragen, de fiets WA-verzekerd hebben en het kentekenbewijs bij je dragen. 

Onze selectie van toppers!

Ontdek de Gazelle No1, de Nederlandse speed pedelec met superstrakke afwerking. Comfortabel en stijlvol. De betrouwbare woon-werkverkeer speed pedelec.

Ontdek de ST3 Pinion Special Edition van Stromer – de ultieme speed pedelec met geavanceerde technologie en een soepel schakelende 9-speed Pinion versnellingsbak.

De Trek Allant+ 9.9S: de ultieme e-bike voor fervente fietsers. Krachtige Bosch motor, hoogwaardig carbon frame en geschikt voor Range Boost.

Gazelle

Het Nederlandse merk Gazelle heeft drie speed pedelecs in het assortiment: Ultimate Speed, N°1 en Medeo Speed. 

De N°1 heeft de titel ‘Speed E-bike van het Jaar’ gewonnen bij de  FietsAwards in 2021. Uitgevoerd met de Bosch Performance Line Speed middenmotor wordt een koppel van 85 Nm gegenereerd. Hij is standaard voorzien van een automatisch naafversnelling, een batterij van 625 Wh die uit te breiden is met een 500 Wh powerpack tot 1.125 Wh voor een grote actieradius. De N°1 is verkrijgbaar in de kleuren Desert Sunrise, Avalon Blue, Champion Red, black en Light Olive. De Ultimate Speed lijkt in eerste instantie op een ‘gewone’ e-bike, maar niets is minder waar. Het stabiele aluminium frame vertaalt zich in sportief rijgedrag en optimale wendbaarheid. De Ultimate levert een hoog comfortniveau door zitpositie, brede anti-lekbanden, ergonomische handvatten en geveerde voorvork. De Medeo Speed is met een 60 km. actieradius het kleinste broertje/zusje van de s-pedelec familie van Gazelle.

Stromer

Op het gebied van s-pedelecs is Stromer de absolute marktleider. Het Zwitsers-Nederlandse bedrijf loopt voorop door gebruik van de nieuwste technologieën en Zwitserse ingenieursvaardigheden: krachtige fietsen, prachtig design, volledige connectiviteit en uitstekende rijeigenschappen. 

Met zijn grote accu-capaciteit en krachtige achterwielmotor biedt de Stromer een constante hoge snelheidsondersteuning met een grote actieradius. De 5 verschillende beschikbare modellen zijn uitgerust met naafversnelling, derailleur of een echte versnellingsbak van Pinion. Bovendien brengt Stromer zijn fietsen regelmatig met bijzondere kleurstellingen op de markt, al dan niet als een Special Edition; behalve traditionele kleuren als wit, licht-, donkergrijs en zwart is een aantal modellen ook beschikbaar in Solid Gold, Royal Blue, Deep Petrol, Ivory Cream, rood en Ipanema Brown. Bij ons in de showroom hebben wij een selectie van modellen en kleuren voor je staan, en kunnen bovendien snel met Stromer schakelen voor het leveren van andere combinaties.

Trek Bikes

Trek heeft zijn sporen in de internationale sportwereld meer dan verdiend, en is inmiddels ook al jaren actief op de e-bike markt. Ze hebben voor hun collectie van speed pedelecs de Allant+ 8S en Allant+ 9.9S ontwikkeld. Dit zijn hoogwaardige s-pedelecs met de krachtige Bosch Performance Line Speed middenmotor, en hebben beiden de mogelijkheid tot het plaatsen van een extra 500 Wh accu voor dubbele actieradius. De Allant+ 8S is uitgevoerd met een hoogwaardig gehydrovormd aluminium frame; de Allant+ 9.9S Stagger is de ultieme e-bike gemaakt van het lichte OCLV Carbon frame, en is voorzien van hoogwaardige onderdelen.

Bekijk de review van Bright!

Play Video

Service, reparatie en onderhoud

Onze monteurs van Peter Smit Tweewielers hebben jarenlange ervaring in de fietsen- en e-bike-branche, de specialistische expertise die nodig is om aan s-pedelecs te kunnen werken en korte lijnen met de leveranciers, waardoor wij zeer hoge kwaliteit service, reparaties en onderhoud leveren. Bovendien, als je bij ons een s-pedelec koopt, krijg je altijd korting op de onderhoudsbeurten. Met andere woorden: je kunt jouw onderhoud met gerust hart aan ons overlaten.

Test gratis een paar dagen uit!

Met de merken Gazelle, Trek en Stromer kun je bij Peter Smit Tweewielers je zeker de speed pedelec vinden die voor jou geschikt is. Wij hebben een demofiets staan om zelf uit te proberen. Hiermee mag je een paar dagen gratis een uitgebreide proefrit maken, je eigen routes verkennen. Want alleen dán weet je zeker dat het de speed pedelec voor jou is! Neem even contact met ons op voor de planning! 

Bekijk ons actuele aanbod speed pedelecs, snel leverbaar!

  • 03/08/2022